tlf. 8213 2000
forbrug@skivevand.dk

Lyset (og vandet) strømmer Hancock Bryggerierne i møde

Med sommer, sol og varme kommer tørsten! Og med det igangværende vaccineprogram er livet – som vi kendte det før Corona – på vej tilbage, så vi trygt kan mødes i festligt lag.

Det betyder travlhed på Humlevej 32, og det glæder alle hos Skives vel nok mest berømte virksomhed, Hancock Bryggerierne.
Aflyste koncerter, fester, julefrokoster osv. har kunnet mærkes. Især på produktionen af fadøl, og det fik vi også at mærke hos Skive Vand, da vi modtog et serviceopkald fra Hancocks direktør, Peter Strange Nielsen.

Det lød nogenlunde sådan:
”I skal lige forberede jer på, at vi desværre bliver nødt til at lukke 45.000 liter fadøl i kloakken. – Bare så I ikke bliver alt for overraskede, når I måler på værdierne i spildevandet”.

Fadøl, der har en begrænset holdbarhed på to måneder, ordreproduceres fra uge til uge. Derfor var det heldigvis kun en uges produktion, der fik den triste skæbne, udover selve ordreophøret.

Mht. øl og sodavand på flasker har det derimod forholdt sig anderledes positivt! Det afsløres af en stigning i Hancock Bryggeriernes salg til detailhandlen under Corona-krisen.
Her har vi danskere nemlig brugt flere penge på nydelsesmidler og gode råvarer end nogensinde før.
Herunder fremhæver Peter specifikt Sport-Cola og Gambrinus, der i forvejen havde mange fans, og nu har fået endnu flere.

Hemmeligheden bag Hancocks berømmede øl og sodavand; findes den måske i vandet?

Ja og nej!
Brygning handler først og fremmest om godt håndværk. Men vandkvaliteten er selvfølgelig også afgørende. Vandet skal være rent, og der skal være nok.
Både til drikkevarerne og til processen, der bl.a. betinger et meget højt hygiejneniveau.
Hos Hancock Bryggerierne lyder fordelingen, at 75% af det samlede vandindtag på årligt 30.000 kubikmeter returneres som spildevand.

Generelt er Danmark lidt af et smørhul, når det kommer til vandkvalitet. Overalt i landet kan vi tappe vand direkte fra hanen og drikke det. Alligevel er der altså smagsforskel på vandet i fx København og i Skive, ligesom på mentaliteten!
– Og af den grund forbliver Hancock Bryggerierne, der er drevet gennem fire generationer, i byen, slår Peter fast med et lunt smil på læberne.

Vi bruger cookies, så du får en bedre brugeroplevelse. Ved at klikke dig videre på siden accepterer du, at vi bruger cookies.
OK, luk boks Cookie politik